Termeni și condițiiPityu

Termeni și Condiții

1. Preambul

Acești termeni și condiții (“Termeni și Condiții”) constitute acordul legal dintre Dvs. și Furnizorul PFA Demeter E Istvan, administratorul website-ului Kinpi.ro.

Accesarea și vizitarea website-ului, înregistrarea unui cont pe website și/sau folosirea serviciilor de publicare pe website de anunțuri pentru vânzarea de bunuri înseamnă acceptarea în totalitate și necondiționată a acestor termeni și condiții.

Termenii și condițiile sunt aplicabile în cazul tuturor utilizatorilor site-ului, inclusiv utilizatorii care contribuie informații sau alte materiale și servicii pe site. Acest site poate conține linkuri spre alte site-uri, care nu sunt proprietatea sau nu sunt sub controlul Kinpi.ro.

Kinpi.ro nu are control și nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul, politica sau practicile oricărui alt site. Prin utilizarea acestui site, Dvs. absolviți în mod explicit Kinpi.ro de orice responsabilitate ce ar rezulta din utilizarea Dvs. a unui alt site. Prin urmare, vă recomandăm să citiți termenii și condițiile pentru fiecare dintre site-urile pe care le vizitați, atunci cand părăsiți Kinpi.ro.

Prezentul acord se aplică tuturor utilizatorilor site-ului, inclusiv, fără a se limita la utilizatori care sunt furnizori, clienți, comercianți, contribuitori de conținut, informații și oricare alte materiale sau servicii pe site.

2. Definiții

Termenii folosiți în continuare vor avea următorul înțeles:

Furnizor – PFA Demeter E Istvan, cu sediul în Reghin, str. Grădinarilor nr. 2, județul Mureș, înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. F26/223/2021, CUI 43802148. Furnizorul asigură funcționarea magazinului creat pentru fiecare vânzător, prin care vânzătorii își prezintă produsele oferite spre vânzare.

Vânzător – orice persoana fizică sau juridică care intenționează să comercializeze prin intermediul magazinului online creat pe site-ul Kinpi.ro, produsele care îndeplinesc criteriile impuse de Kinpi.ro.

Cumpărător –  orice persoană fizică, cu capacitate de exercițiu deplină, care accesează website-ul, fiind interesată de datele, informațiile, anunțurile și/sau serviciile Kinpi.ro, precum și orice persoană fizică și/sau persoană juridică care achiziționează produsele furnizate prin intermediul website-ului.

Utilizator –  denumire generică utilizată pentru denumirea vânzătorilor și cumpărătorilor.

Anunț – ofertă publică lansată de un vânzător cu scopul de a fi publicată de către Kinpi.ro prin intermediul website-ului cu privire la vânzarea unui produs.

Produs – bun care poate fi comercializat conform legii și care îndeplinește criteriile impuse de furnizor: produse unicate fabricate manual. Furnizorul are dreptul de a verifica dacă produsele îndeplinesc condițiile impuse, însă nu certifică îndeplinirea acestor criterii și nu răspunde pentru acestea.

Magazinul Vânzătorului – magazin virtual creat pe site-ul Kinpi.ro pentru fiecare Vânzător, în vederea listării produselor oferite spre vânzare.

Abonament – taxa percepută de furnizor pentru activarea și întreținerea magazinului online pe site-ul Kinpi.ro.

3. Kinpi.ro este o piață virtuală

Kinpi.ro acționează ca un loc de întâlnire pentru a permite utilizatorilor care respectă politicile Kinpi.ro să ofere, să vândă și să cumpere produse realizate manual într-un format de preț fix.

Kinpi.ro nu este direct implicat în tranzacțiile dintre cumpărători și vânzători. Ca rezultat, Kinpi.ro nu are nici un control asupra calității, siguranței, moralității sau legalității cu privire la orice aspect al produselor listate, adevărul sau exactitatea produselor listate, de capacitatea vânzătorilor de a vinde un produs sau de capacitatea cumpărătorilor de a plăti pentru produse.

Kinpi.ro nu examinează și nu verifică înainte de publicare utilizatorii sau conținutul și informațiile furnizate de utilizatori. Kinpi.ro nu poate garanta faptul că un cumpărător sau vânzător va finaliza de fapt o tranzacție.

Kinpi.ro nu intermediează transferul dreptului de proprietate asupra produselor de la vânzător la cumpărător.

Kinpi.ro nu poate garanta adevarata identitate, vârstă și naționalitate a unui utilizator. Kinpi.ro vă încurajează să comunicați direct cu potențialii parteneri de tranzacții prin intermediul instrumentelor disponibile pe site.

Kinpi.ro este un loc de întâlnire și, ca atare, nu este responsabil sau răspunzător pentru orice conținut, de exemplu, date, texte, informații, nume de utilizator, imagini, fotografii, profile, audio, video, articole, produse și link-uri postate de Dvs. sau alți utilizatori sau părți din afara Kinpi.ro. Folosiți serviciul Kinpi.ro pe propriul risc. 

4. Reguli privind utilizatorii

4.1. Serviciile Kinpi.ro sunt disponibile numai pentru, și pot fi utilizate doar de către persoanele fizice care au vârsta de 18 ani. Dvs. declarați și garantați că aveți cel puțin 18 ani și că toate informațiile de înregistrare pe care le trimiteți sunt corect și veridice.

Kinpi.ro poate, la discreția sa, să refuze să ofere acces la utilizarea site-ului pentru orice persoană fizică sau entitate juridică și poate schimba criteriile de eligibilitate în orice moment.

Utilizatorii sunt obligați să respecte prevederile legale privind vânzarea sau achiziționarea produselor comercializate prin intermediul Kinpi.ro.

4.2. Parola – Parola aferentă unui cont de utilizator se generează de către utilizator la crearea contului și poate fi modificat fără costuri suplimentare. Păstrați parola în siguranță. Sunteți pe deplin responsabil pentru toate activitățile, de răspundere și de daunele cauzate de incapacitatea Dvs. de a menține confidențialitatea parolei.

Utilizatorii sunt obligați să notifice de îndată Kinpi.ro de orice utilizare neautorizată a parolei sau orice încălcare a securității contului. Kinpi.ro nu poate fi și nu va fi făcut răspunzător pentru orice pierderi sau daune care rezultă din incapacitatea utilizatorului de a păstra confidențialitatea parolei.

4.3. Transfer de Cont Contul creat pe site-ul Kinpi.ro nu este transmisibil. 

5. Taxe și Servicii

5.1. Înscrierea și înființarea unui magazin pe Kinpi.ro sunt gratuite și nu implică niciun cost din partea utilizatorilor. Kinpi.ro nu percepe taxe pentru listarea unui produs pentru vânzare. Pentru funcționarea și întreținerea magazinului online, furnizorul Kinpi.ro va percepe în viitor o taxă lunară de 10 RON, denumită abonament ce va fi achitat de vânzător, însă în primele 6 luni de utilizare nu se percepe nicio taxă.

5.2. Politica de Taxe  – Kinpi.ro constituie parte integrantă a prezentelor Termeni și Condiții, și este supusă schimbării în orice moment. Modificările survenite în Politica de Taxe devin valabile după ce Kinpi.ro va pune la dispoziție un preaviz de cel puțin paisprezece (14) zile prin afișarea schimbărilor pe site.

5.3. Închiderea contului  – În cazul închiderii contului din culpa sau din motive ce țin de acțiunea sau inacțiunea utilizatorului, sau în cazurile în care închiderea contului intervine la cererea furnizorului, Kinpi.ro nu are obligația să returneze taxele plătite de utilizator.

6. Listarea și Vânzarea

6.1. Condiții

6.1.1. Prin listarea unui produs pe site, vânzătorul garantează că produsul listat respectă politicile Kinpi.ro, respectiv că acestea îndeplinesc condițiile impuse de furnizor pentru a fi comercializate prin intermediul site-ului.

6.1.2. Vânzătorul garantează de asemenea că are capacitatea de a vinde în mod legal produsul. Produsele oferite vor fi descrise cu acuratețe precum și toți termenii de vânzare ai acestuia în magazinul Dvs. pe Kinpi.ro. Listarea Dvs. poate include doar text, grafică, imagini sau alt conținut relevant pentru vânzarea acelui produs. Toate produsele trebuie să fie listate într-o categorie adecvată cu etichetele corespunzătoare.

6.1.3. Fiecare listare trebuie să descrie în mod exact, corect, precis și complet produsul sau produsele de vânzare din acea listare. În cazul în care cantitatea „în stoc” este mai mare de unu (1),  toate produsele din listarea respectivă trebuie sa fie identice. Fiecare produs unic trebuie sa aibă propria listare.

6.2. Politica Magazinului

6.2.1. Toți vânzătorii sunt îndemnați să evidențieze politica propriului magazin pentru magazinul de pe Kinpi.ro. Aceste politici pot include, de exemplu: livrarea, returnarea, plata și politici de vânzare.

6.2.2. Vânzătorii trebuie să creeze politici rezonabile de bună credință și să le respecte. Toate politicile magazinului trebuie să fie în conformitate cu politicile Kinpi.ro.

6.2.3. Vânzătorii sunt responsabili pentru impunerea politicilor rezonabile din propriul magazin. Kinpi.ro își rezervă dreptul de a cere unui vânzător să-și modifice politicile magazinului.

6.3. Obligații de Vânzare

Toate vânzările sunt obligatorii. Vânzătorul este obligat să livreze comanda sau în caz contrar să încheie tranzacția cu cumpărătorul într-un mod prompt, cu excepția cazului în care există o situație excepțională, cum ar fi:

(a) cumpărătorul nu reușește să îndeplinească termenii și condițiile impuse de listarea vânzătorului (cum ar fi metoda de plată), sau

(b) vânzătorul nu poate autentifica identitatea cumpărătorului. Cumpărătorul este obligat să livreze plata pentru produsele achiziționate, cu excepția cazului în care există o circumstanță excepțională.

6.4. Prețul de vânzare

6.4.1. Prețul menționat în fiecare listare a produsului trebuie să fie o reprezentare precisă a vânzării. Vânzătorii trebuie să perceapă taxe rezonabile de expediere și acoperire a costurilor de ambalare. Vânzătorii nu pot percepe taxe exagerate de transport și nu pot evita taxele obligatorii.

6.4.2. Nu se permite modificarea prețului produsului după o vânzare, în scopul de a induce cumpărătorul în eroare, denaturarea locului de expediere a produsului sau folosirea unui alt cont de utilizator.

6.5. Produse interzise

6.5.1. Vânzătorii sunt răspunzători pentru conduita și activitățile desfășurate prin intermediul site-ului Kinpi.ro și pentru  toate datele, textele, informațiile, numele de utilizator, grafică, imaginile, fotografiile, profilele, audio, video, articole și link-uri (împreună „Conținut”), publicate pe și transmise prin intermediul site-ului Kinpi.ro.

6.5.2. Activități restricționate – Informațiile prezentate și produsele oferite spre vânzare trebuie să:

 1. NU fie false, inexacte sau să inducă în eroare
 2. NU fie frauduloase sau să implice vânzare ilegală, falsificare sau produse furate
 3. NU încalce asupra oricărei terțe părți drepturile de autor, brevetele de invenție, marca, secretul comercial sau de proprietate sau alte drepturi de proprietate intelectuală sau drepturi de publicitate sau intimitate
 4. NU conțină produse ce au fost semnalate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ca fiind periculoase pentru consumatori
 5. NU fie obscene sau să conțină pornografie cu copii
 6. NU găzduiască imagini ce nu fac parte din nicio listare
 7. NU facă referire directă sau indirectă, prin link sau sub orice altă formă, la produse ce sunt interzise prin prezentul Acord sau alte documente de politici așa cum sunt publicate pe Kinpi.ro.

7. Conținut

Furnizorul nu pretinde drepturi de proprietate asupra Conținutului publicat de utilizator, însă are dreptul de a utiliza orice informații sau Conținut publicat de vânzător pe site-ul Kinpi.ro în vederea promovării site-ului propriu și a produselor comercializate de vânzător. 

8. Verificarea informațiilor

8.1. Furnizorul nu verifică permanent Conținutul publicat de utilizatori care este pus la dispoziție pe Kinpi.ro. Există posibilitatea ca conținutul publicat să fie ofensator, dăunător, inexact sau înșelător. În cazul în care Furnizorul constată,  că conținutul publicat încalcă legislația în vigoare sau politicile interne ale site-ului Kinpi.ro, conținutul neadecvat va fi eliminat.

8.2. Furnizorul nu este responsabil pentru disponibilitatea produselor din alte site-uri web sau resurse legate prin link sau la care s-a făcut referire pe site. Furnizorul nu susține și nu este responsabil sau răspunzător pentru orice conținut, publicitate, produse sau alte materiale disponibile de la astfel de site-uri sau resurse. Furnizorul nu va fi făcut responsabil sau răspunzător, direct sau indirect, pentru orice daune sau pierderi cauzate sau presupuse a fi cauzate de sau în legătură cu folosirea sau încrederea în orice astfel de conținut, bunuri disponibile pe sau prin orice astfel de site-uri sau resurse.

9. Soluționarea Litigiilor

9.1. Orice litigiu ivit între furnizor și utilizatori va fi soluționat pe cale amiabilă.

9.2. În cazul în care rezolvarea pe cale amiabilă nu este posibilă, părțile recunosc competența teritorială a organelor judecătorești de drept comun din Mureș.

9.3. În cazul unor litigii ivite între utilizatori, furnizorul poate încerca să medieze conflictele ivite, însă nu are vreo obligație legală sau contractuală în acest sens.

9.4. Vânzărilor efectuate prin intermediul site-ului Kinpi.ro sunt aplicabile prevederile Ordonanței de Urgență nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

10. Proprietatea Intelectuală Kinpi.ro

Marca comercială ”kinpi.ro”, prezentarea grafică a logoului, siglele, desenele sau modelele, antetele de pagini, butoanele de icoane, script-urile, precum și prezentarea grafică a site-ului sunt proprietatea furnizorului și nu pot fi utilizate, inclusiv sau ca parte a mărcilor comerciale și/sau ca parte a numelor de domenii sau adrese de e-mail, în legatură cu orice produs sau serviciu în orice mod care este de natură să producă confuzie.

11. Încălcare

Fără a limita orice alte căi de remediere, fără notificare și fără rambursarea oricăror taxe, cu întârziere sau imediat, furnizorul are dreptul de a elimina total sau parțial conținutul neadecvat publicat de un utilizator, să avertizeze comunitatea Kinpi.ro de acțiunile anumiților utilizatori, să emită un avertisment unui utilizator, să suspende temporar un utilizator, să suspende temporar sau definitiv contul unui utilizator și toate privilegiile asociate acelui cont, să închidă contul unui utilizator, să interzică accesul la site și să ia măsurile tehnice și juridice de a ține un utilizator în afara site-ului sau să refuze să furnizeze servicii unui utilizator, în cazul în care furnizorul suspectează un utilizator că a încălcat prezentul Acord sau alte documente de politici și reglementări legale sau comunitare aplicabile.

12. Confidențialitate

12.1. Furnizorul asigură confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor acestui site.

12.2. Furnizorul nu comercializează şi nu transmite către terţi datele cu caracter personal furnizate pe acest site.

13. Garanții

13.1. Tranzacțiile efectuate prin intermediul magazinelor virtuale create pe site-ul Kinpi.ro vor fi efectuate pe riscul utilizatorilor.

13.2. Furnizorul nu oferă nici o garanție privind acuratețea și conținutul informațiilor publicate de utilizatori, prin intermediul site-ului Kinpi.ro, vânzătorii acționând pe cont propriu.

13.3. Furnizorul nu-și asumă nici o responsabilitate pentru orice:

 • erori, greșeli sau lipsa de acuratețe a conținutului
 • vătămare corporală sau a proprietății rezultând din accesul utilizatorului pe site-ul Kinpi.ro
 • acces neautorizat al serverelor Kinpi.ro
 • întrerupere involuntară a serviciilor prin intermediul Kinpi.ro
 • produs oferit spre vânzare sau vândut prin intermediul magazinelor virtuale ale vânzătorilor
 • monitorizarea oricăror tranzacții dintre vânzător și cumpărător

13.4. Furnizorul nu verifică verdicitatea datelor de identificarea furnizate de utilizatori cu ocazia înregistrării contului propriu, și nu verifică calitatea, proveniența, modul de utilizare, modul de fabricație a produselor oferite spre vânzare, astfel că nu răspunde în nici un mod pentru informațiile publicate de către utilizatori, nici pentru realizarea tranzacției și nici pentru eventualele reclamații privind calitatea produselor vânzute.

13.5. Furnizorul nu garantează accesul continuu și neîntrerupt la site și nu garantează funcționabilitatea site-ului; acestea pot fi întrerupte de numeroși factori, în afara controlului Kinpi.ro. Valabilitatea abonamentului se prelungește automat cu perioadele de timp în care activitatea site-ului a fost întrerupt.

14. Răspundere Limitată

14.1. Este exclusă răspunderea Furnizorului pentru eventualele daune rezultate în mod direct sau indirect din utilizarea site-ului.

14.2. Site-ul este controlat și oferit de către Kinpi.ro cu facilitățile sale din România. Kinpi.ro nu afirmă că site-ul Kinpi.ro este potrivit sau disponibil pentru folosința în alte locații.

15. Despăgubire

15.1. Utilizatorii vor fi obligați să despăgubească furnizorul pentru orice prejudiciu suferit de aceasta în urma

 • folosinței și accesului neautorizat al utilizatorului la site-ul Kinpi.ro,
 • violarea din partea utilizatorului a oricăror Termeni și Condiții din prezentul Acord
 • violarea de către utilizator a oricăror drepturi a unei părți terțe incluzând fără limitare orice drept de proprietate intelectuală, proprietate sau privat.

16. Conformitatea legală

Utilizatorii vor respecta toate legile și dispozițiile legale interne și internaționale, statutele, ordonanțele și regulamentele cu privire la utilizarea site-ului și a oricărui serviciu oferit de Kinpi.ro și, dacă este cazul, listarea utilizatorului, achizițiile, solicitarea de oferte de cumpărare și vânzarea produselor. În plus, utilizatorii vor fi responsabili pentru plata tuturor și oricăror taxe care se aplică oricărei achiziții sau vânzări de produse efectuate.

17. Serviciul Kinpi.ro

Kinpi.ro își rezervă dreptul de a modifica sau de a înceta serviciul Kinpi.ro pentru orice motiv, fără notificare, în orice moment. Kinpi.ro își rezervă dreptul de a modifica prezentul Acord sau alte politici ale site-ului în orice moment, așadar vă rugăm să revizuiți politicile în mod frecvent. În cazul în care Kinpi.ro face o modificare materială Kinpi.ro vă va anunța pe Dvs. aici, prin email, prin intermediul unei notificări pe pagina Kinpi.ro sau în alte locuri pe care Kinpi.ro le consideră adecvate. Ceea ce constituie o „modificare materială” va fi stabilit de către Kinpi.ro la discreția unică a Kinpi.ro, de bună credință, și folosind bunul simț și o judecată rezonabilă.

18. Legislația aplicabilă

Raporturile dintre părți sunt guvernate de legile statului român.

19. Notificări

19.1. Cu excepția celor explicate altfel, orice fel de notificare va fi trimisă către Furnizor prin scrisoare poștală, cu confirmare de primire, la adresa: 545300 Reghin, str. Grădinarilor Nr.2, jud. Mureș.

19.2. Comunicările către utilizatori se realizează prin e-mail, la adresa menționată la înregistrarea contului.

19.3. Notificarea se consideră făcută dupa 24 de ore de la trimiterea email-ului, cu exceptia cazului în care expeditorul este notificat asupra fapului că adresa de e-mail este invalidă.